Uncategorized

Iubirea de sine

girl-1467456_960_720

In urma cu 3 ani de zile am inceput dezvoltarea mea personala ,sa ma cunosc pe mine cine sunt eu si unde vreau s-a ajung.

 Ca sa pot ajunge unde sunt acum,a trebuit sa trec prin experiente de viata ca: depresie,anxietate severa,dependente,alcool,coma( de 3 ori). Asta pentru ca nu-mi ascultam inima,nu eram pe primul loc in viata mea,nu ma iubeam deloc,eram dependenta de suferinta… nu stiam ce este cu adevarat sa te iubesti pe tine insuti si sa-ti asculti inima,si asa am ajuns la iubrea de sine.

O mentalitate generala ne spune ca atat timp cat traim in societate, printre oameni – ceea ce se intampla mai dintotdeauna, de la inceputurile omenirii, avem obligatia morala sa fim parte din grup si sa fim altruisti, buni cetateni. In Biblie ni se spune : “Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” si mai toate religiile ne invata asta, cu exceptia celor extremiste care ne dau libertatea de a ne tortura, schingiui, omora fiica/sotia/orice alta femeie sau barbat care nu se supune purtarilor cuviincioase instituite de unele religii cu foarte multa severitate. Bizar este ca nu ni se accentueaza de religii si importanta iubirii de sine. Poate ca se sugereaza indirect si trecator sa ne acceptam trupul si sa il respectam, sa ne consideram creatii frumoase ale lui Dumnezeu, etc…dar nu imi aduc aminte de o porunca asa clara : “Iubeste-te pe tine insuti!”. Poate ca de fapt aceasta decurge normal din ” Iubeste-l pe Dumnezeu”, fiindca daca am reusit sa Il iubim pe Dumnezeu, atunci am iubi la fel tot ce a creat El, inclusiv pe noi insine….dar oare cati dintre noi fac legatura intre ei si Dumnezeu, intelegand ca nu suntem cu mult diferiti de El, fiind parte din El? Atunci când te iubești pe tine, prioritizezi ceea ce simți, ceea ce îți dorești și toate deciziile pe care le iei sunt spre binele tău. Atenție – asta nu înseamnă spre binele tău și spre răul altuia!Aici se face diferența dintre iubire de sine și egoism – cei care se iubesc, se pun pe primul plan, însă fără să le facă rău altora; iar egoiștii se pun pe primul plan fără să țină cont de ceilalți.Este o diferență cât se poate de clară, o diferență ce elimină atât confuziile, cât și vina.

Nu, chiar nu ai de ce să te simți vinovat/ă pentru că te iubești!

Este chiar esențial să o faci dacă vrei să ai parte de o viață fericită.

 Ca sa nu mai ai probleme, trebuie sa incetezi sa fii o problema si sa te transformi intr-o Super Solutie!
Poti face asta! Eu sunt aici langa tine.Tot ce trebuie sa faci este sa te retragi in ”in interiorul tau” ca sa-ti descoperi puterea de a Creea relatii si-o viata pe care sa o iubesti! Eu pot fi ghidul tau.

Vorbeste-mi despre obstacolele din calea fericirii tale. Spune-mi, de ce crezi ca esti nefericita, sau singura, sau furioasa, sau trista?

Te aștept la o sesiune individuală de Coaching prin care să îți descoperi frumusețea interioară,iubirea și respectul de sine.
Astept raspunsul tau!

Cu iubire si incredere infinita in tine

Monika Efimov Coach Pentru Femei  

Telefon 0045 50374075

Mail: monika.efimov@academyforcoach.com


 

 

Leave a Reply