Uncategorized

Iertarea nu inseamna impacare.

 sunset-1670219_960_720

Nu uita că iertarea nu înseamnă neapărat că trebuie să restabileşti relaţia cu cel care te-a agresat şi nici să-i găseşti scuze. 

Exista o serie de motive din cauza carora oamenii se simt indreptatiti sa nu ierte. Unul este convingerea ca a ierta inseamna si a scuza.

Într-adevăr, iertarea reală înseamnă să analizezi modul în care ai fost afectata, fiindcă uitarea ar însemna ca procesul să fie mult mai dificil.

Cum ştii atunci dacă ai iertat pe cineva?

Acest lucru apare în momentul în care se iveşte o schimbare în modul tău de gândire, astfel încât dorinţa de a face rău persoanei respective s-a diminuat şi dorinţa de a-i face bine (sau de a face ca persoana să aibă de beneficiat de pe urma relaţiei cu tine) să crească. Ca sa-l ierti pe cel care te-a ranit trebuie sa te ierti prima data pe tine,prin tot ce a trebuit sa treci si sa intelegi ca a fost ceea mai buna decizie la acel moment sa fii in aceea situatie,altfel nu ajungeai femeia care esti acum.

Iertarea de sine poate fi uneori cea mai dificila. Ca sa o abordam, trebuie sa admitem ca si noi suntem oameni care fac greseli, care nu pot fi tot timpul exact asa cum isi doresc. Nu ne pastram intotdeauna pe culmile propriei inteligente, propriei spontaneitati, propriului umor. Asta e. Mergem mai departe spre acel orizont unde vom fi cu adevarat tot ceea ce ne dorim sa devenim. insa pentru a-l atinge, incetam sa privim mereu inapoi si sa ne vaitam de greselile noastre. Din fiecare eroare invatam o lectie, avem inca o sansa de a merge inainte. Nu este cazul sa recream drama amintirii sau sa simtim vreo durere emotionala.

Imagineaza-ti ca porti un razboi cu cineva. Tu tragi cu tunul, imediat trage si adversarul, din nou tragi tu si tot asa. Te straduiesti sa-i raspunzi celuilalt in forta. La un moment dat, iei ghiuleaua si o arunci departe, refuzand sa mai ataci. De dincolo se mai aud ceva bubuituri si tresari, ca si cum ai fi lovita. Sau, in cazuri mai grave, se purta cu cateva ghiulele, dar daca tu nu mai ripostezi, in scurt timp razboiul se va termina, pentru ca nu mai aveti cu ce sa luptati.

Ce obtii in schimb? Timp si energie pe care inainte le investeai in resentimente. Tensiunea dispare: cand ierti, lasi totul sa curga pe langa tine. Cineva te raneste, il ierti, evenimentul se afla in spatele tau. Parca doare mai putin decat atunci cand notai pe o foaie mentala toate greselile acelui om fata de tine. Castigi pace si liniste interioara, iar de acolo, mai ai doar un pas spre fericirea care dureaza.

Te astept la o sesiune de coaching gratuita, pentru a-ti indentifica obstacolele din viata ta si de-a avea ce iti doresti sa ai in viata ta!

Monika Efimov Life Coach.

Telefon 0045 50374075

Mail: monika.efimov@academyforcoach.com
,monikaefimov@yahoo.com

 

Leave a Reply