Uncategorized

Trecut ori prezent? Unde te afli? 

Călătorind prin lume, m-am oprit la oamenii din țările nordice,m-au fascinat cum gândesc ei, cum trăiesc, cât de liberi sunt și cât  de bogați sunt sufleste și în exprimare într-o țară mică,sunt oameni care trăiesc acum și aici,în  prezent. Pentru ei nu există trecut, doar prezent. I-am studiat 8 ani de zile ca să pot ajunge la ce vă scriu acum.  Ei Acceptă ce s-a intimplat și se concentrează pe clipa de acum.

Ce putem face acum și aici? 

Acceptare nu înseamnă uitare. Acceptarea înseamnă iertare, să te ierți prin ce ai trecut, sa iei ce este mai valoros din aceea lecție și s-o aplici pe viitor. Împăcarea fără  iertare, este să te condamni mereu și sa te biciuesti cât mai tare, sa suferi în întuneric, în loc sa îți dai voie să luminezi ca razele soarelui. 

Fara recunoaștere și numirea suferințelor pe care le-am produs sau pe care le-am suferit, fac imposibilă iubirea și încrederea reciprocă. 

Numai iertarea vindeca inima omului.

La fel nu mai folosește frica pentru confruntarea cu necunoscutul ce trebuie cucerit, ci pentru a fugi de durere și de cunoașterea rostului ei în noi.

Iertarea readuce durerea în prin plan pentru  fi vindecată. Perceperea și acceptarea durerii este premiza iertarii, omul sufletesc lipsit de ajutorul de har de la Dumnezeu tău,  își folosește energia ca să fugă de durere ori să nege. Prin iertarea se intimpla ceva cu adevărat extraordinar, dar cu cel ce iartă, nu cu cel iertat.

Iertarea nu exclude dreptatea. Putem să ne dorim să fim iubiți de cei din jurul nostru in ciuda faptelor noastre rele, dar nu le putem pretinde acest lucru. Omul care a făcut ceva rău, în spatele acelui lucru se afla multă suferință, neiubire de sine…

 Un om care face rău, dorește să  atragă atenția asupra lui căutând cu disperare o fărâmă de atenție, iubire. Însă noi romanii am fost învățați de mici copii și crescuți în dogmele societății, ne-au adus în aceste momente în 2017 să trăim în trecut și viitor.

 În loc să  investim în noi, în creșterea și dezvoltarea copiilor  noștri pe viitor, a școlilor, a sistemului,singuri ne putem ștreangul in gât, și ne inhamam la credite pe 30 de ani, crezând ca avem vre-o siguranță. 

Siguranță nu exista, decât în ceea ce ești tu ca fiinta. 

Nordici gândesc oki, ce a fost, a fost, nu se mai poate schimba. Hai să vedem ce putem face acum, în prezent.

Noi romanii, ne gândim la vremurile lui Ceaușescu, că aveam ceva sigur, un loc asigurat, casă, mâncarea cu porția.

Acum am ajuns să ne tragem în jos unii pe alții, cu invidie și ura, de ce ala are mai mult ca mine. Făcând rău celui de lângă tine, nu faci decât să îți mai bați încă un cui la sicriul tău. 

 Oriunde se duce în afara României, românul se gândește ce pot face, sa adun cât mai mult, nu contează pe ce cădavre calc, însă mă expun cu o fala uriasa, uite cine sunt eu și ce am… 

Toată furia asta pe care o purtăm, ne-a adus în acest moment 2017,să trăim asa cum trăim, sa plecam din țară noastră, în loc sa fim uniți și să respectam unul pe celalalt.

Pana vom ajunge să trăim în prezent și sa fim fericiți cu adevărat, va trebuie sa ne iertăm, să acceptam trecutul, sa ne iubim mai mult și sa acceptăm pe cel de lângă noi, chiar dacă este diferit.

Iubesti, că să poți fi iubit. Accepti, ca să poți fi acceptat.

Iertarea nu este un act eroic de voință în care ne suprimam emoțiile, ci o lucrarea a întregii ființe și cere participarea tuturor puterilor noastre: inima, suflet, voință. 

Soarta omului se poate compara cu un tren ce sta și așteptă pe o linie cu sens unic. Omul poate regla macazul după bunul plac și schimbarea macazului este fapta care urmează acestei decizi. 

Dacă trăim în prezent, vigilenți, conștienți recunoșteam asemenea răscruci. Metaforic vorbind, se spune corect”:

“In sudoarea fetei tale să-ți mănânci pâinea. ”

Depinde de tine unde alegi sa ramii. 

Te iubesc om frumos și minunat. 

Traieste in prezent, pentru că meriți sa fii fericit. 

Ps: Da un share la acest articol, dacă ți-a plăcut. Mulțumesc, te iubesc. 

Monika Efimov Life Coach tel 0045.50374075, mail :monika.efimov@academyforcoach.com 

2 thoughts on “Trecut ori prezent? Unde te afli? ”

  1. Superb articol, felicitări. Și mulțumesc lui Dumnezeu că ușor ușor cat mai mulți oameni încep să se trezească din amorțeală vremurilor de mult apuse și f dureroase prin întoarcerea la Sursa Divină din noi, prin a face cunoștință,a ne accepta, a ne ierta , și , că și tine, să finalizez participanți direcți a unui Univers curat in care domnește echilibru si armonia. Mult succes in continuare

Leave a Reply