Uncategorized

Cuvintele părintelui creează realitatea copilului tău. 

Pentru cei care aveți copii, ori vă doriți, citiți aceste rânduri. Cuvintele părintelui creează realitatea copilul tău, “s-au deja ai creat-o.” Poveste din viata reală. Am auzit o poveste tulburătoare de la Prietena de-a mea de care nu mai știam nimic din ea, de mai bine de 10 ani,universul mi-a scos-o în cale că sa va scriu aceste rânduri și să învățați de aici.                  

Ne-am dus la un restaurant bun, unde de fiecare dată când vin, mă simt ca acasă,mâncarea și atmosferă, este de vis. Totul este așezat cu mult gust și rafinament, și cel mai important lucru, nu ești tratat ca un client.

Dupa ce am mâncat una dintre delicatesele casei, ne-am așezat la un loc mai retras și am început să povestim. Dintr-o vorbă în altă, am ajuns la anii copilăriei.

 Începuse să imi povestească, ca copilăria ei,nu a fost una  tocmai plăcută.

Își amintește doar momentele de coșmar  prin care a trecut…Momente de bucurie sunt puține,le numara pe degete.

Am crescut lângă un tată care era alcoolic și violent. Mama care mereu încerca să-l oprească și să-l aducă mai aproape de  familie,însă nu reușea și totul se termina cu violență… A crescut fără iubire și atenție din partea părinților. Mereu a trebuit sa cerșească Iubire și atenție de la toți din jurul ei. 

Mama ei, a fost  crescută după cum au fost crescuți și părinții lor.  În același mediu, toxic. Copii copie tot ce vad la părinții,si la rândul lor aplica ce au învățat. Asa făcea mama și tata.

Mama care era frustrata ca totul merge pe dos și nu avea unde să plece, acceptase o căsătorie, doar să plece de acasă,  își varsa  nervi pe copii, făcându-i în toate felurile. 

Mereu auzeam de la mama:

m-am saturat de tine, cine ma pus să fac copii, ești proastă, să umbli din bărbat în bărbat, și sa faci copii cu toți, så ai parte de aceeași bărbați în viata ta cum este taică-tu, så fii de rasul lumii, să nu fii niciodată fericită,niciodată nu vei face nimic,  etc etc. 

Frații mei trăiesc viata precum Mama i-a programat de mici copii, și se miră de ce băieții ei sunt nefericiții?  

Pana la vârsta asta de 39 de ani, am muncit și le-am făcut pe plac să am un pic de atenție, iubire, afecțiune. Totul era frumos atit timp cât făceam ce vroiau ei. Am alergat pana la acesta vârstă după un simplu ” Bravo”,toată viata, însă cum venea, așa  pleca  ca orice gust de mâncare. Nu-l simțeam sincer și din inimă. 

Am început să caut și să fac tot felul de cursuri de dezvoltare personală și mi-am dat seama că toată viata mea a fost precum Mama mă programase sa fiu, exact cum mă făcuse ea în toate felurile. Și credem ca asta mi-e soarta și nu merit sa fiu fericită. 

Acum că  am înțeles cum a funcționat tot sistemul, doresc să le transmit copiilor mei cu totul altceva pentru a trai fericiți,si cu viitorii părinții, viitoarele mame pe care le voi intilni in viata mea. 

I-am spus draga mea te înțeleg perfect, ma regăsesc în ceea ce spui, însă acum putem face o diferență prin propriul exemplu și dând mai departe ceea ce am învățat. Am trecut și prin asa ceva, multe convingeri, credințe le-am avut de la mama, însă am iertat-o pentru ca nu știa ce face… Atit a învățat de la mama ei. Am cunoscut-o pe bunica și același temperament avea cu ceilalți  copii. Deci nu a avut altceva ce să învețe de la ea… Când mama ta stå într-o relație de acest, nu se iubește, nu se respectă, și crede ca atit merita și asa este soarta ei. 

Ea a stat în aceea relație de fricile ei,nu ca nu avea unde sa se ducă, și apoi te miri de ce fata ei, are același situație. Probabil ii spui sa divorțeze, însă tu stai în aceiași relație, ce vrei sa învețe ea de la tine? 

Ce exemplu ii dai? Multe femei nu se gândesc la asta. 

Ne-am născut sa fim fericiți,si nu trebuie sa faci ceva, ca să meriți ceva. Meriți prin prisma faptului că  te-ai născut și ești o fiinta minunată. Dacă cineva te judecă, nu are decât.  Nimeni nu are dreptul. Cel care te judeca să  se întrebe prima data: 

Sunt eu perfect? Nu am greșit niciodată?

Important este ce faci de acum în colo, ca știi. Oameni dragi, trăiți conștient pentru că se POATE. Incurajatii copii și oferițile afecțiune, iubire. 

Un cuvânt valorează cât o mie de cuvinte. Gândește-te când cineva ți-a spus ceva frumos și ți-a rămas întipărit în minte și de fiecare data îți aduci aminte de aceea  persoană cu drag, îți aduci aminte de cuvinte. 

Va iubesc și vă  îmbrățișez cu drag. 

Ps:Da un share, sigur cuiva ii folosește. Mulțumesc, te îmbrățișez cu inima. 

Monika Efimov Life Coach tel 0045.50374075, mail:monika.efimov@academyforcoach.com 

Leave a Reply