Uncategorized

Zona de confort, te omoară încet, dar sigur. 

De curând m-am reintilnit cu o fostă prietenă de acum 5 ani de zile.  Era neschimbată și tot în aceeași situație, cu același job, de care nu-i făcea plăcere, despresiva, fără  pofta de viata, face lucrurile că “trebuie”,  nu că  își dorește. 

Ne-am așezat la o cafea, și am început să  depanam amintirile frumoase petrecute împreună. La un moment dat, se uita mirată la mine, la câte lucruri  am făcut în tot acest timp,și alungând  privirea pe geam și izbucnește în plâns. După o buna porție de plâns, începe să-mi spună :

Monika: întotdeauna te-am admirat pentru curajul pe care l-ai avut. Ești o persoana ambițioasă și știi ce vrei… Ai trecut prin multe și totuși mergi înainte, fără sa te uiți înapoi.  Însă eu nu am acest curaj. Mi-aș fi dorit, să mă las  purtată de viață, oriunde ma duce ea, și să iau totul asa cum vine.  Îmi este tare frică, să acționez, să mă   bucur de viata, de faptul ca trăiesc, sunt în aceiași situație de 5 ani de zile. Muncesc doar că să plătesc facturii și atit. De multe ori må întreb : viata este doar atit? Am venit aici pe acest pamint, ca să ce?  Ce mă face să mă trezesc în fiecare zi? Oare sunt doar sclavul societăți? Barbatului, familiei, șefului… Am ajuns să fiu ca acel șoricel ce se învârte în roată lui, crezând ca este vre-o scăpare. Întrebarea ce ma roade și mă  întreb tot mai des seară la culcare:

Cine sunt eu și de ce sunt aici pe acest pamint??? 

Simt că dacă mai stau aici, în această zonă de confort, mor înainte de a ajunge la pensie.

 Dar unde să mă  duc la vârsta ăsta? 

Toată lumea îmi spune, să stau aici, ca am un job sigur,pot să îmi plătesc facturile și am un acoperiș deasupra capului… Îmi doresc să am o alta viață, så fiu independentă, fericită, să simt ca trăiesc,însă frica mă paralizează. 

Tu cum faci să fii independență? Să faci ceea ce îți place? 

Draga mea, îți voi spune ceva: 

Nu exista siguranță în viață, decât ceea pe  care deja o știi. Mori încet și sigur, stând în această situație, fără sa îți trăiești viata precum dorești. 

Siguranță este un ideal.  

NU EXISTA SIGURANTA !!! 

Tot ce poți avea este sentimentul de liniste, încredere pe care o ai stiind că te afli la un adăpost de pericol. Sau poate în timp ce stai la o petrece cu familia, un avion se va prăbuși și vei muri strivita sub el. 

Cu toate acestea animalele și plantele trăiesc, neștiind ce vine. 

Hellen Keller spunea:

” Viata este ori o aventură curajoasă ori nu este deloc.” 

În realitatea consumi mai multă  energie ca så eviți pericolele  decât dacă ai arborda  altfel problema și ai rezolvat-o. 

Ieși din zona de confort, și ia restul vieții tale ca o aventură. 

Nu aștepta să ajungi în fața morții și să  regreți întreaga viață, că nu ai făcut ce ți-ai dorit. Nu renunța la bucuria de-a trăi și ați abandona propriile vise! Încalcă limitările culturale dacă vrei să ai viata pe care ți-o dorești! 

Prețuiește viata. Meriți să fii fericită. 

După ce ma ascultat cu atenție și a absorbit fiecare cuvânt, ma luat în brate cu ochii în lacrimi și mi-a mulțumit. Înainte să ne despărțim îmi spune:

Cred că ne-am reintilnit cu un motiv, ca să  aud aceste cuvinte de la tine. Universul te-a scos în calea mea. Îți mulțumesc draga Monika, ai apărut ca o rază de lumină. 

Dragă omule frumos, trăiește viata. Greșește, iartă, și evoluează. 

Te îmbrățișez cu inima. 

PS : Da un share, că poate cuiva ii folosește. Mulțumesc 

Monika Efimov Coach pentru o viata fericită.

 Te aștept la o sesiune individuală de Coaching prin care să descoperi obstacolele spre a-ți indepli obiectivul tău în viata. 

Tel:0045.50374075, mail :monika.efimov@academyforcoach.com

Leave a Reply