Uncategorized

Ce vrem noi femeile? 

Vrem să fim iubite,apreciate, să ne simțim protejate, nevoia de tandrețe, de cei de lângă noi, și de bărbatul cu care ne împărtășim zilele noastre, asa cum vine ele, cu soare și ploaie… 

Acum voi vorbi din experiență mea, prin ce am trecut eu. Am trecut prin multe relații pana la vârsta mea,săream din una în alta. Mi-au fost lecții de viata, însă acum nu as mai face. Prin experienta mea, vreau s-a ajut femeile și cuplurile să aibă o relație armonioasă, și să se iubească pe sine, însă într-un alt articol despre Relații. Viata mi-a scos în cale, acei bărbați care să îmi arate că trebuie să mă iubesc și să respect pe mine însumi… Să fiu pe primul loc în viata mea indiferent, dacă am familie, iubit, soț, amant, etc. Să investesc in mine și să îmi îndeplinesc visul, fără să m simt frustrata și bolnavă. Să ajung la bătrânețe fără regrete, cu o viață plină de savoare…  Fără să mă gândesc, dacă as fi făcut altfel? Sau de ce nu am încercat atunci? Etc, etc 

Într-una din relații, cu un bărbat absolut superb, visul oricărei femeie, ne-am  plăcut și indragostit pe loc. Totul era asa frumos la început… Începeau cu o cină romantică și se terminau cu micul dejun. 

După ceva timp, aceea  perioadă cu fluturași în stomac, dispare tot mai repede.  După cel puțin 1 an de zile…. Bărbatul  de lângă mine, nu mă mai vedea, ca prima dată. În capul meu, apărea o voce :te vede cum te vezi tu și tot asa te tratează.  Sună dur, dar adevărat. La începutul relație mea ca femeie, vroiam să  fac totul cât mai frumos și bine pentru bărbatul de lângă mine….însă nu era de ajuns…Munceam cât era ziua de lungă și parcă  în sufletul meu seară de seară când puneam capul pe pernă, tot  mai frustrata și  nemulțumită cu mine însumi. Frustrările se adunau și își făceau loc tot mai adânc în  sufletul meu . Vroiam sa fac atit de multe, să mă dezvolt, să cunosc și alta lume, să călătoresc, să învăț tot ce pot sa învăț de la alții oameni care știu mai multe decât mine, însă mereu auzeam din partea lui și a celor din jurul meu: 

Ai tot ce îți trebuie, ce îți lipsește? Ai casă, mașină, bărbat frumos, banii, etc. Ești nebună? Nu este momentul, mai așteaptă. Însă așteptarea acesta și setea de cunoaștere, știind ca viata este mult mai mult decât atit, m-am făcut mică și am întrat în rândul lumii, precum oaia la turmă! 

Si mă tot gândeam ce Fac greșit cu viata mea și de ce nu sunt mulțumită cu mine însumi??? Stăteam și ma gandeam: fac mâncare, spăl, curat în casa, precum ne învață părinții, bunicii, etc… Asa trebuie să fie Femeia de casă…. Supusă bărbatului și femeie de casă…. Cum era vorba: Gospodină în bucătărie, Doamnă în societate, Curva in pat.. Din fragedă pruncie am auzit aceste cuvinte  destul de des, pana la vârsta la  care m-am trezit… Timp pentru tine  și dorințele tale, le-ai pus undeva pe un raft vechi și dărăpănate, imi șoptea vocea mea interioară, însă nu aveam urechi s-ă aud… Asa văzusem la părinții, bunicii, societate.  Făceam totul pentru bărbatul de lângă mine, ca să pot smulge o apreciere, o îmbrățișare,o noapte de iubire, un sărut, un bravo, ai făcut bine draga mea…Toate acestea ma mulțumeau pentru  o clipă, ca o ploaie  caldă de primăvară… Eram într-o fugă conținu, însă nu fugeam de nimeni altcineva, decât de propia persoană… Nevoile mele mi le împlinea el, familia, prietenii, rude, exact ca Nurofenul… Aveam atașament fata de el, și de cei de lângă mine, pentru că îmi sadisfacea nevoia de iubire, apartenență, apreciere, din partea celor de lângă mine… Și asa trecuse doi ani din viata mea, pana am ajuns la anixietare, depresie, și începusem să  slabisesc foarte mult. Începusem s-a urăsc viata. 

Mereu în  geanta mea erau tot felul  de pastile naturiste până la Xanax… 

Într-o zi, când m-am dus la un magazin naturist pentru a-mi suplimenta pastilele care îmi lipseau, Doamnă de la ghișeu ma recunoscuse imediat,eram clientul fidel la acelui magazin… Să uitat la mine lung, ma întrebat ce mai fac și cu ce mă poate servi. Uitându-se la mine mai atent, ma întrebat cu o voce caldă și dubioasă, parcă era a mamei mele:Monika ce este cu tine?  Lacrimile au început să curgă pe obrajii mei, precum o ploaie rece de vară.  Am început să-i vorbesc, însă nu înțelegea nimic…Încep să mă liniștesc și după cei povestesc ce îmi stătea pe suflet meu, îmi  ridică, barbia către ea, și îmi spune cu o voce duioasa și calda: 

Monika dragă :nici un barbat nu te va iubi și respecta, dacă tu nu faci asta cu tine însuți prima dată. Iubeste-te și fii pe primul loc în viata ta. Viata este frumoasă, însă câți se bucura de călătorie??? Noi oameni cautam fericirea în lucrurile materiale, în afara noastră,  însă dacă am știi ca fericirea există în noi,toti am fi mai fericiți. Însă Oameni care nu sunt fericiți, nu își doresc să  fie fericiți. Dacă am cauta în interiorul nostru, am găsit toate raspunsurile de care avem nevoie. Pierdem anii din viață noastră pentru a fi fericiți, și tot cu ea murim, neștiind cum s-o accesam. Când ajungi acasă,reflectă la  ce îți spun acum, și răspundeți sincer pentru tine insuti:

1. Ce anume te face fericită?

2. Cine îți îndeplinește nevoile tale?

3. Ce anume te reține să nu fii fericită?

4. Ce Însemna fericirea  pentru tine? 

5. Cine este pe primul loc în viata ta? 

6. Ce anume te face, să te dai jos din pat în fiecare dimineață? 

7. Pentru ce muncești zi de zi? 

8. Visurile și dorințele tale, cine ți le îndeplinește? 

9. Ce este viata pentru tine? 

10. Aștepți pensia, nefericită, dând vina pe toți, că nu ai fost fericită? 
Acele cuvinte mi-au rămas întipărite și scrise cu litere de aur,și din acel moment s-a schimbat ceva în sufletul meu. Apoi am început să studiez, să fac ce îmi doresc in viata mea, fără  regrete și am ajuns la concluzia ca: mulți ii  spun modul  Egoist, eu ii spun Iubire de Sine.

Dragele mele, care citiți acest articol, să vă fie de folos și iubiți-vă.

Îți dorești să descoperi iubirea de sine, te aștept la o sesiune individuală de Coaching prin care să descoperi obstacolele spre a-ți indepli obiectivul tău în viata.

PS: Da un share mai departe, că poate cuiva ii folosește. Mulțumesc și te îmbrățișez cu inima.

Monika Efimov Master Coach tel 0045.50374075, mail:monika.efimov@academyforcoach.com 

Leave a Reply