Uncategorized

Infidelitatea in cuplu.

Iti descriu din ce am vorbit cu prietena mea si poate te va ajuta si pe tine.

Infidelitatea emotionala este greu de identificat. Si pe cat de greu este de identificat, pe atat este de des intalnita in relatiile de cuplu ale prezentului. Exista cativa factori ce declanseaza infidelitatea emotionala a unui partener, pe care ar fi bine sa ii identifici din timp.

Nu conteaza ca nu este vorba de infidelitate in sensul clasic al cuvantului. Infidelitatea emotionala este la fel de dureroasa intr-o relatie de tip monogam. Si, din pacate, ea vine sub multe forme.

Este intotdeauna dificil sa recunoastem infidelitatea emotionala, intrucat ea se manifesta ca o legatura in afara relatiei de cuplu. O legatura emotionala care poate deveni si fizica, la un moment dat.

Insa, infidelitatea emotionala nu presupune doar a-ti insela sexual partenerul la un moment dat. Ea duce la un sentiment acut de tradare, de pierdere a increderii, de ne-iubire, de pierdere a intimitatii in cuplu.

Este esential ca tu si iubitul tau sa aveti relatii de prietenie in afara cuplului. Insa, este esential sa stiti cand va apropiati prea mult de o alta persoana, pentru ca infidelitatea emotionala va poate ameninta relatia de cuplu si o poate distruge.

Factori ce declanseaza infidelitatea emotionala intr-un cuplu

  • Tocmai ati facut un copil

Copiii sunt minunati. Insa vin si cu momente dificile in relatia de cuplu. Atunci cand unul dintre parteneri este absorbit in viata nou-nascutului, celalalt partener va cauta in alta parte atentia si intimitatea emotionala.

De aceea, expertii contactati de She Knows sustin ca este important sa creezi conexiuni zilnice cu partenerul, chiar si atunci cand apare copilul in viata voastra. Orice ritual va aduce impreuna este binevenit. Partenerul trebuie sa stie ca este apreciat si dincolo de rolul de parinte.

  • Unul dintre parteneri a primit o prima, o avansare in cariera sau o marire de salariu

Succesul in cariera face bine. Insa face si rau. Partenerul imatur emomtional va simti ca este jos, ca este lasat in urma daca celalalt prinde o promovare la job.

Daca noul post vine cu calatorii, program mai lung sau nopti la birou, cu atat mai mult, cel de acasa se va simti neglijat.

O relatie este vie si are nevoie de ingrijire, atentie, hrana sufleteasca. Atunci cand un partener este luat de bun, acesta este un risc ca el sa caute implinirea emotionala alaturi de altcineva.

Daca iubitul tau a fost avansat in cariera, felicita-l si sustine-l timp de cateva zile. Apoi este necesar sa purtati o discutie despre cum sa nu lasati asta sa va afecteze viata personala.

  • Sunteti foarte ocupati la munca

Exista momente cand sunteti amandoi prinsi la munca. Si simtiti ca nu va mai conectati sau nu va mai intalniti fata in fata. Comunicarea defectuoasa lasa usa deschisa pentru ca unul dintre voi sa caute validarea langa alta persoana.

Specialistii spun ca este vital pentru cuplul vostru sa discutati, sa fiti prezenti in vietile iubitilor, chiar daca sunt clipe cand petreceti mai putin timp impreuna. Discutati despre viitoare concedii sau vacante cand lucrurile se mai linistesc!

  • Infidelitatea emotionala apare cand exista probleme de sanatate

Atunci cand un partener este bolnav, afectiunea umbreste orice. Cu atat mai mult daca este vorba de o boala serioasa.

Este important insa sa creati un mediu de suport, un mediu in care sa vorbiti despre orice problema, orice frica. Sa nu vi se para ca mergeti pe coji de oua acasa.

Daca tu esti cea bolnava, discuta cu iubitul tau despre temerile tale si spune-i cat de mult apreciezi ca el este langa tine si te sustine. Daca el este cel bolnav, asigura-te ca stie ca esti acolo sa stati de vorba.

  • Atunci cand exista un deces in familie

Infidelitatea emotionala apare cand exista un deces in familie. Este firesc sa iti doresti sa iesi din cercul intim, sa vezi noi perspective cand treci printr-o astfel de durere. Insa, specialistii spun ca este vital pentru cuplu sa nu te apropii prea mult de alte persoane.

  • Infidelitatea emotionala apare si din plictiseala

Poate fi vorba si de un motiv atat de profan ca acesta. A crea o noua conexiune in afara cuplului poate parea incitanta.

De multe ori un partener insala emotional ca metoda de evadare din monotonia cotidiana. De aceea este important sa va distrati impreuna, sa aveti activitati impreuna, sa creati provocari in viata voastra.

Intotdeauna este bine sa va hraiti relatia de cuplu. La fel cum este bine sa interactionati si cu alti oameni in afara cuplului. Insa, atunci cand va treziti ca apelati la alte persoane din exterior pentru sprijin, depasiti linia a ceea ce este sanatos. Mereu ganditi-va: “Cum s-ar simti parternerul meu daca ar afla?” Daca raspunsul este ca nu s-ar simti bine, atunci fa un pas inapoi.

Leave a Reply