Uncategorized

Cum sa te iubești pe tine? 

Cum se te iubesti pe tine însuți? 

Nu, nu-ti voi cere sa repeti in oglinda “te iubesc”. Functioneaza doar in scenarii proaste cu psihologi care traiesc printre carti si teorii desuete. Dragostea de sine nu poate fi mimata.
1. Dragostea de sine incepe cu a face curatenie in principiile morale pe care le ai. Trebuie sa iti reanalizezi credintele astfel incat sa vezi ce este cu adevarat valoare si ce nu.
2. Alege cu grija oamenii a caror parere conteaza pentru tine. Ignora-i pe restul. Nu vei multumi niciodata pe toata lumea si nici nu ar trebui sa fie acesta scopul tau.
3. Urmatorul pas implica a-ti da credit pentru realizarile pe care le ai cu adevarat pana acum, raportat la conditiile si contextele in care ai crescut si te-ai dezvoltat. Intotdeauna trebuie sa te gandesti de unde ai plecat si ce ai facut cu ce ti s-a oferit.
Compara-te doar cu ceea ce poti fi tu cu adevarat, date fiind determinantele destinului tau. Nu te compara niciodata cu altii, ci doar cu potentialul tau.
4. Iarta-ti alegerile proaste, greselile si neputintele. Daca tu nu o faci, cu greu o vor face ceilalti. Promite-ti ca nu le vei repeta si renunta la regrete. Trecutul nu mai poate fi schimbat, faureste-ti in schimb un viitor mai intelept.
5. Incepe acum, chiar acum, sa faci ceea ce de mult stii ca ar trebui sa faci. Cu siguranta ai in minte o lista cu actiuni pe care le tot amani de mult timp.
Nu mai amana sa faci ceea ce iti este necesar. Fie cursurile care sa te ajute in cariera, fie sa te apuci in final de sport si sa ai grija de cum arati, fie sa renunti la compromisuri relationale, fie sa gandesti pozitiv si sa iubesti mai mult – in momentul in care faci ceea ce trebuia de mult sa faci, vei incepe sa fii mandru de tine.
Fara a te iubi pe tine insuti si implicit fara a face actiunile care sa conduca la asta, relatiile tale nu vor functiona niciodata cum trebuie. De ce?
Pentru ca stima de sine scazuta te va face sa alegi parteneri similari intrucat profund in sinea ta, nu crezi ca meriti sau ca poti avea un partener mai bun.

Relatiile vor fi nu de iubire neaparat, ci de intretinere reciproca a minciunilor despre sine insusi. Iti va place modul transfigurat in care te vede celalalt, versiunea idealizata dar falsa pe care o are despre tine. Trezirea survine intotdeauna insa. Si doare, pentru ca tu de fapt te iubeai pe tine insuti prin celalalt.
Pentru ca partenerul iti va simti si folosi slabiciunile impotriva ta. Vulnerabilitatile tale vor fi folosite la un moment dat impotriva ta. Si te vei simti ranit, tradat si expus.

Iti va fi frica sa renunti la relatii nefericite, de teama ca intr-o noua relatie slabiciunile tale vor fi si mai evidente.

Dragostea de sine este o conditie sine qua non pentru o viata frumoasa. A fi in armonie cu tine insuti, a fi mandru de ceea ce esti, a te respecta pe tine insuti te va face sa nu accepti sa fii tratat urat, sa nu fii iubit asa cum meriti sau sa te complaci in relatii nepotrivite.
Aceasta pentru ca iti este bine cu tine insuti, pentru ca singuratatea nu te sperie intrucat in sfarsit vei putea sa petreci destul timp cu o persoana interesanta pe o care o iubesti si o admiri: tu însuți!      

 Te aștept la o sesiune individuală de Coaching prin care să descoperi obstacolele spre a-ți indepli obiectivul tău în viata și de-a știi cum să treci peste ele. 

Monika Efimov Master Coach tel 0045.50374075, mail:monika.efimov@academyforcoach.com 

Leave a Reply