Uncategorized

Citește cu atenție. 

Tot mai des îmi sar în ochi expresii de genul ”Doamne ajută”, ”Doamne ferește” și altele asemenea invocate în diferite situații de către unul/una sau altul/alta.

Chiar vă imaginați că Dumnezeu nu are altă treabă decât să se amestece și să stea la cheremul tuturor celor care îi fac program de lucru? 

Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi puterea de a decide și urma singuri calea pe care ne-am ales-o, ne-a dat liber arbitru, iar voi îi cereți în mod obsesiv să-și încalce propriile decizii. 

Haideți să zicem că avem un cuplu în care lucrurile merg prost și uniunea dintre ei nu aduce niciunuia împlinire. Dar, aduce frică, multă frică.

Unul dintre parteneri spune ”Nu mai pot trăi așa, viața mea este un calvar și simt că dacă nu ies din situația asta, mă sting în fiecare clipă tot mai mult. Doamne ajută să se încheie o dată!”

Celălalt spune ”Da, viața mea nu-i chiar roz, dar decât să rămân pe drumuri, fără un acoperiș deasupra capului și să trebuiască să iau totul de la început, mai bine suport în continuare. Doamne ferește să mă lase și să plece!”
Pe cine să asculte Dumnezeu? Pe care să-l ajute și pe care să-l ferească? Pe nici unul pentru că Dumnezeu le-a dat fiecăruia dintre ei puterea de a DECIDE EI ÎNȘIȘI pentru ei. Ceea ce se întâmplă este că ei vor continua să lâncezească și să chiar moară în această relație bolnavă pentru că nu-și asumă puterea pe care Dumnezeu le-a dat-o. Ei așteaptă ca Dumnezeu să le rezolve problema. ”Doamne ferește” și ”Doamne ajută” îi ține legați de mâini și de picioare. Uitați-vă în jurul vostru câți așteaptă ca ”Doamne ajută” și ”Doamne ferește” să facă treaba în locul lor. Pot aștepta mult și bine, Dumnezeu nu ia partea nimănui, Dumnezeu ne-a dat puterea de a fi noi înșine Dumnezei. Noi singuri ne ajutăm și ne ferim. Dar atâta timp cât ne dăm puterea unui Dumnezeu exterior, nu vom fi niciodată Dumnezeii pe care Creatorul i-a creat. 

A sosit momentul să vă revendicați puterea care v-a aparținut întotdeauna, dar ați fost mințiți, înșelați, iar puterea v-a fost ascunsă, pentru că nu vi-o pot fura. Vi-o pot doar ascunde și vă pot doar manipula, dar esența și divinitatea nu vi-o pot fura. 

Namaste! Monika Efimov Master Coach tel 0045.50374075 mail:monika.efimov@academyforcoach.com 

Leave a Reply