Uncategorized

Traieste-ti pasiunea. 

Exista foarte multi oameni care nu si-au descoperit inca pasiunea. Oameni care merg la serviciu pentru ca societatea ne-a invatat ca cel mai important lucru este sa ai un loc de munca. Chiar daca nu esti talentat, chiar daca nu lucrezi cu pasiune, chiar daca face parte dintr-un domeniu diferit de cel pe care l-ai studiat, important este sa te trezesti dimineata si sa pleci catre un serviciu. Pentru ca ai de platit facturi, rate, cheltuieli. Pentru ca acesta este mersul lucrurilor in zilele noastre.

Foarte multa lume ma intreaba cum mi-am descoperit eu pasiunea? Fac ceea ce imi place, nu am sef, imi fac programul cum vreau eu, si am parte de satisfactii inimaginabile. Ceea ce fac ma implineste. Si oamenii vor sa stie secretul. Daca ai apucat sa citesti cate ceva din ceea ce am scris pana acum, probabil stii ca si eu am avut momentele mele de ratacire, de uitare de sine, de rupere de eul meu autentic. Din fericire, m-am trezit si m-am regasit. Tu ce mai astepti?

Daca te afli in situatia in care nu esti multumit de viata ta, nu faci ceea ce iti place dar nici nu ai idee ce este ceea ce iti place, atunci sper ca pasii pe care eu i-am urmat sa te ajute sa iesi din ceata si sa te regasesti, sa te reconectezi cu cine esti tu cu adevarat.

Iata care sunt cei 4 pasi pe care ii poti urma pentru a-ti descoperi pasiunea:

Adreseaza-ti intrebarile potrivite. Nimic nu te poate ajuta mai mult sa afli lucruri noi despre tine decat un set de intrebari. Daca iti adresezi din start intrebarile potrivite, nu ai cum sa nu afli ce este acel ceva care te pasioneaza. Asadar, iata cateva intrebari care te-ar putea ajuta:

• Care este acel lucru care te face sa zambesti cel mai des?


• Care este acel lucru care te face sa “pierzi timp”?


• Care este acel lucru pe care faci in mod natural?


• Care este acel lucru pe care il faci foarte bine, fara a depune prea mare efort?


• Care este acel lucru despre care vorbesti in cea mai mare parte din timp?


• Care este acel lucru pe care l-ai face daca ai sti ca nu ai da gres niciodata?


• Care este acel lucru pe care l-ai face gratis, doar pentru ca iti face placere?


• Care este acel lucru pe care l-ai face fara sa stai pe ganduri, daca ai afla ca mai ai doar 12 luni de trait?

Aloca-ti cateva minute zilnic pe care sa le petreci gandidu-te la raspunsurile potrivite pentru aceste intrebari. Ele iti pot oferi indicii importante despre ceea ce te pasioneaza, despre talentul tau. Gandeste-te la acele momente in care te-ai simtit cu adevarat fericit, in care ai simtit ca traiesti cu adevarat. Rememoreaza scena. Ce s-a intamplat? Cu cine erai? Ce faceai? Ce se spunea despre tine? Ce ti se spunea? Cum te simteai? Ce ti-a placut cel mai mult in acel moment?

Leave a Reply