Uncategorized

Trăim? 

Traim intr-o lume in care multe lucruri sunt frumoase fiindca asa sunt, ca natura, un apus de soare frumos, lucruri care ne incanta simturile si peste care dam intamplator.. Ca atunci cand simti mirosul placut al unui parfum pentru ca din intamplare ai trecut pe langa cineva, cand la radio se audio o melodie care iti place si pe care nu ai mai auzit-o de mult. Lucruri mici care ne fac fericiti si care ne apar in viata fara sa fii facut nimic special pentru asta.
Genul asta de frumusete a vietii tine de noroc insa, e ceva ce ni se intampla intr-o foarte mica masura in viata intr-un mod NATURAL. Sa ii spunem fericirea din intamplare.
Numarul de oameni fericiti din intamplare reprezinta un procent infim raportat la intreaga populatie. De obicei sunt cei care s-au nascut cu o anumita independenta financiara, ori au un talent sau au un ajutor care le deschide mereu porti fara ca ei sa fi facut mare lucru. Deci exceptii.
In rest fericirea se construieste. Oamenii ca mine si ca tine trebuie sa FACA ceva pentru a fi fericiti si pentru ca viata lor sa fie frumoasa. Sa te plangi ca viata nu e frumoasa tot timpul e ca si cum te-ai plange ca uneori ploua. Daca nu-ti place trebuie sa faci ce poti ca sa fii cat mai putin afectat.
Acum ca am lamurit asta, ca pentru frumusetea vietii trebuie sa facem ceva, sa vorbim un pic si despre ce putem face pentru a fi fericiti. Pentru ca sunt diverse metode de a rezolva asta, la fel ca atunci cand ploua: unii stau in casa, altii isi deschid umbrela, se ermetizeaza si continua sa mearga pe afara, altii isi fac un ritual care sa le faca placute zilele ploioase, iar altii se duc si danseaza in ploaie. Trebuie sa incercam mai multe variante si sa o gasim pe cea potrivita pentru noi.
O solutie pentru fericire pe care v-o propun e cea a lui Eckhart Tolle. El ii incurajeaza pe oameni sa mediteze si sa se asculte. Sa vada ca in ei sunt doi oameni, vocea interioara, pe care de multe ori o identificam gresit ca fiind vocea noastra, si EUL interior. Undeva in noi, in ciuda vocii interioare care mereu pare ca are ceva de zis, se afla un EU linistit, tacut si care se poate bucura de viata in ORICE conditii; se poate bucura de fiecare picatura de ploaie si de fiecare raza de soare. Si fiecare din noi il avem in aceasta stare. Trebuie doar sa ne facem suficient de liniste in minte incat sa il simțim.     

Monika Efimov Master Coach tel:0045.50374075, mail :monika.efimov@academyforcoach.com

Leave a Reply