Uncategorized

Traieste.

Opreşte-te! Stai. Ascultă. Tu! Da, tu, cel care citeşti. Nu te mira, vreau să te opreşti. Trebuie să-ţi spun ceva. Ceva care sper să-ţi schimbe viaţa. Sau cel puţin… ceva care să te pună pe gânduri.

Opreşte-te din a te mai acuza. Nu tu eşti de vină. Nu e vina ta pentru ce s-a întâmplat. Ai fost doar persoana nepotrivită, într-un moment inoportun. Dar lucrurile se vor rezolva. Ai să vezi. Tot ce trebuie e să  crezi în tine. Crede în tine şi învaţă din ce ţi s-a întâmplat. Suflet blând, nu te mai acuza degeaba. Nu te pedepsi singur. De ce eşti un judecător atât de dur cu tine? Iartă-te. Este în regulă. Trebuie să înveţi să te ierţi. Întâi pe tine, da. Mai apoi… iartă-i şi pe cei care ţi-au greşit. Poţi. Ştiu că  poţi.

Nu te mai compara cu altcineva. El e el, tu eşti tu. Eşti unic. Ai calităţi unice. De ce compari albul cu negrul? Cine ţi-a spus că e în ordine să  compari ce ai cu ce are altul? Bucură-te de lucrurile tale, de ce ai şi de ceea ce ai primit. De ce tu nu ai ce are celălalt, Dumnezeu ştie. Poate că nici nu ai nevoie. Poate că nu asta te-ar face fericit, deşi aşa ţi se pare acum. Tu eşti tu.

Opreşte-te din rutină. Stai aşa. Fă astăzi ceva diferit. Fă ceva ce ţi-ai dorit să faci de mult. Acum e timpul. Nu mâine, nu săptămâna viitoare. Acum. Dacă nu o faci acum, poate că nu o vei mai face niciodată. Omule, permite-ţi să fii fericit. Să te bucuri. Nu fă zi de zi doar ce trebuie să faci. Fă şi ce vrei să faci. Nu timpul e scurt. Viaţa e scurtă.

Ştiu că lumea spune să alergi. Că trebuie să fii mereu în alertă. Să mergi înainte. Dar… de când nu ai luat o scurtă pauză? Respiră. Ai uitat cum se face? Relaxează-te. Vezi dacă punctul în care eşti acum, este unde trebuia să fii. Unde doreai să fii, unde ţi-ai propus să mergi. Şi dacă nu, nu ezita să-ţi schimbi direcţia. Chiar dacă te sperie necunoscutul. Chiar dacă ţi-e frică. De ce să mergi pe un drum care nu se potriveşte cu mărimea paşilor tăi?

Opreşte-te din a fi manipulat. Deschide ochii. Priveşte. Trebuie doar să priveşti. Va fi mai greu la început, vei vedea mai greu. Poate că vei vedea în ceaţă. Dar cu timpul, imaginea va deveni clară. De ce să  gândească alţii pentru tine? Tu nu ai raţiune? Tu nu poţi? Nu eşti capabil?

Nu mai spune că tu nu vei iubi niciodată sau că nu ai dreptul să fii iubit. Opreşte-te din a vorbi asemenea aberaţii. Uită-te în jur. Începe prin a te uita la Dumnezeu. Mai apoi, vei descoperi o nouă lume în jurul tău. O lume plină de iubire. Ai dreptul să  iubeşti, poţi să o faci şi da, cineva te va iubi şi pe tine. Sau poate că te iubeşte chiar acum. Gândeşte-te.

Opreşte-te să  mai spui că e ultima oară şi să nu fie. Ţii minte că şi prima oară, a doua, a treia, chiar şi a patra au fost ultima oară? Până când oare o să fie pentru ultima dată? Dacă ai luat o decizie, ţine-te de ea. Dacă e ultima, ultima să fie. Nu prelungi ceva ce nu e menit să fie prelungit. Va începe să miroase. Să putrezească. Şi tu nu vrei putregai în viaţa ta, nu?

Nu mai judeca. Nu mai acuza. Cine ţi-a spus că poţi? De unde ştii tu povestea celui în dreptul căruia arăţi cu degetul? Poate că data viitoare vei fi în aceeaşi situaţie. Poate că prin acuzarea ta, distrugi o viaţă. Un suflet. Poate…

Opreşte-te! Acum! Opreşte-te până nu e prea târziu! Nu te lăsa amăgit că  ai timp. Cine-ţi garantează? Dacă tot alergi, aleargă  în direcţia corectă. Aleargă cu zâmbetul pe buze şi inima împăcată. Acum sunt liniştită. Ţi-am spus ceva. M-am oprit din ceea ce făceam ca să-ţi spun asta. Am vrut să mă  opresc ca să te rog şi pe tine să te opreşti. Măcar acum.

boy-sun-flare-child

 

Leave a Reply