Uncategorized

Prețuiește viata. 

Prețuiește viata. Buna dimineața. ❤️❤️❤️   Viata este frumoasă. Nu trebuie sa faci ceva ca să meriți. Meriți ca exiști. Universul înseamnă abundenţă. Un copac niciodată nu se întreabă dacă va mai veni căldura, dacă va reuşi să supravieţuiască frigului şi cum îi vor creşte înapoi frunzele. El ştie că lucrurile astea vor veni natural.  Tot ce ai e clipa prezentă. Nu contează cât de frumoasă sau dureroasă e. Alege să o savurezi, căci nu va mai veni înapoi.  Încetează să consideri că lucrurile sunt grele. Un copac nu spune Nu pot să înfloresc. Anul asta nu vreau să fiu roditor! E prea greu, dureros şi inconfortabil! Pur şi simplu o face, cu încredere şi uşurinţă. 

Nu aştepta fericirea, alege-o ! Ai auzit vreun copac să spună Dacă aş fi cu 5 metri mai la dreapta şi mai înalt cu 20 cm, aş fi mai fericit? Noi nu spunem asta, pentru că am înţeles că putem alege fericirea în momentul prezent, din locul în care suntem, cu resursele pe care le avem. 

Tinde spre înălţimi, bucurându-te de ceea ce faci acum. Tot timpul vei mai avea ce să înveţi şi ce să realizezi pentru a ajunge mai mare, mai puternic, mai frumos. 

Compară-te cu tine însuţi. Nu contează că unii copaci au frunzele roşii, iar anumiţi oameni îi preferă. Eu sunt un alt soi, însă anul asta am cele mai frumoase frunze de până acum, de un verde crud. 

Lasă-te îmbrăţişat. Aşa poţi primi o bucăţică de energie şi iubire, dăruind în schimb acelaşi lucru sau orice îţi doreşti. 

Puterea adevărată înseamnă vulnerabilitate. Deşi nu se vede întotdeauna, niciun copac nu e perfect. Câteodată oamenii ne fac rău, iar alte ori ne simţim obosiţi după atâta zăpadă căzută pe crengile noastre sau, pur şi simplu, suntem uşor îndoiţi pe alocuri, însă nu ascundem asta. Ne permitem să ne arătăm şi vulnerabili şi goi. 

Adu valoare în vieţile oamenilor, prin ceea ce eşti. Eu ca şi copac, mă bucur când oamenii se adăpostesc în umbra mea şi am o prietenă salcie, care admiră îndrăgostiţii care privesc melancolic spre crengile ei. 

Observă cum fiecare frunză are altă nuanţă de verde. Aplică asta în viaţa ta şi se va schimba radical. 

Admiră ce este în jurul tău. Până şi noi, copacii, ne dregem frunzele de admiraţie, când vedem oameni frumoşi, fericiţi şi îndrăzneţi. 

Ai încredere! Dacă natura poate fi atât de perfectă şi abundentă, cum îţi şi trece prin cap că tu ai putea fi altfel? 

Iartă. Deşi câteodată mă supăr când văd oameni care distrug natura sau aruncă gunoaie pe jos, ştiu că e în puterea mea să devin mai puternic şi că ei nu ştiu mai mult de atât. Totuşi tu, fiind om, poţi face o schimbare în acest aspect. Iartă , apoi decide cum vrei să acţionezi tu însuţi. În toate aspectele vieţii tale.  Fii responsabil! Dacă am da vina pe verile toride şi gerul iernii, ce am rezolva? Ne concentrăm doar pe ceea ce putem face noi. 

Timpul cel mai potrivit e acum! Nu aşteptăm anotimpul potrivit, ci creăm noi momentul oportun. Pentru a creşte. Aplică asta în viaţa ta şi renunţă la amânare. Tu, ca om, ai şi mai multe posibilităţi. Renunţă la trecut. Mi se pare absurd ca un copac să se gândească la iarna grea, în loc să se bucure de primăvara plăcută ce va veni. La fel e şi la oameni. 

Fii tu însuţi, întotdeauna. Renunţă la măşti. Ai văzut tu vreun copac care să mintă că e de alt soi, doar pentru a fi plăcut? Nici nu e nevoie de asta. Atragem lângă noi oamenii care rezonează cu ceea ce suntem cu adevărat. 

Fii puţin egoist, până-ţi găseşti forţa de a dărui. Toamna, datorită dansului nostru, vântul pare mai puternic şi oamenii evită să stea lângă noi. Dacă e furtună, se tem să nu cădem pe ei. Însă dacă am rămâne drepţi doar de dragul lor, ne-am rupe. Aşa că, înţelege că uneori e nevoie să vă alungăm puţin, pentru a vă putea dărui maimult, mai târziu 

Nu te supăra pe defectele observate la ceilalţi, căci ei sunt oglinda ta. Am un prieten copac, ce stă lângă un lac. Are multe imperfecţiuni. E strâmb, frunzele sunt mai puţine, iar crengile mici şi neregulate. Toate astea se reflectă în lacul din faţa lui, însă niciodată nu l-am auzit suparându-se pe apă, că-i arată calităţile şi defectele. Uită-te în interior. Mă amuză cum voi oamenii vreţi să deschideţi porţi ce se deschid doar din interior. Dacă viaţa ta nu arată cum ai vrea, uită-te la rădăcini, la interiorul şi credinţele tale. Am văzut o femeie supărată că merele din pom nu erau bune şi voia să schimbe merele, nu să îngrijească mai bine rădăcinile pomului. 

Nu ştiu dacă ţi-a mai spus cineva, însă noi copacii, în perioadele senine, ne păstrăm o rezervă de energie în interiorul nostru, pe care o folosim iarna. Poate ar fio idee să te gândeşti şi tu să iei decizii pe termen lung. 

Îndrăzneşte să străluceşti la valoarea ta. În momentul când ne cresc frunzele, nu doare, ci e sărbătoare 

Oricât de întuneric ţi-ar părea că e, uită-te în sus. Întotdeuna vor fi stele care să-ţi lumineze drumul. Şi nu, nu eşti singur. 

 Înfrumuseţează vieţile altora, fără să aştepţi nimic în schimb.                                   Dacă îți dorești o schimbare în viata ta, te aștept cu drag sa lucram împreună la visele tale. Monika Efimov Master Coach, tel:0045.50374075, mail :monika.efimov@academyforcoach.com

Leave a Reply